Cara Jana Income Affiliate Dengan Blogger

Salam hormat kepada anda. Pada post kali ini saya ingin berkongsi idea bagaimana cara untuk menjana income affiliate dengan blogger. Anda mungkin tercari-cari maklumat untuk peluang menjana income affiliate dengan kos yang paling minimum.

Jika anda rasa anda masih kekurangan modal untuk website berbayar anda boleh gunakan platform blogger sebagai permulaan.

Idea ini mungkin membantu anda untuk mengelakkan bayaran kos untuk bil bulanan anda daripada digunakan untuk menjana income affiliate.

Sekiranya anda ingin tahu, sila baca post ini sehingga habis yer !

AffiliateEvo – Evolusi Web Affiliate

Blogger adalah salah satu produk daripada Google untuk pemain blog yang suka menulis jurnal, kisah hidup, aktiviti sesuatu pertubuhan dan sebagainya. Ia merupakan platform yang mesra pengguna dan yang paling penting anda TAK PERLU membayar apa-apa untuk menggunakannya.

Saya turut menggunakan platform ini untuk menjana income dari affiliate. Salah satu blog saya turut menggunakan bantuan produk ini Affiliatevo sebagai sumber income affiliate.

Ini adalah contoh website affiliate menggunakan sistem Affiliatevowww.azeribiz2u.blogspot.com


Kelebihan Affiliatevo

1) Kombinasi Affiliate 2 dalam 1 (OrderSini & KlikJer)
Apa yang menarik dengan tawaran Affiliatevo ialah dua platform affiliate yang terkenal dan dipercayai di Malaysia iaitu OrderSini dan KlikJer. Kedua-dua platform affiliate ini mempunyai kelebihan masing-masing dan semestinya pendaftaran adalah percuma. Anda boleh daftar terlebih dulu sekiranya anda berminat untuk medapatkan produk Affiliatevo.

2) Zero Kos untuk Website (guna blogger)
Bagi anda yang mungkin berhajat untuk memiliki website sendiri tetapi tiada bajet untuk memiliki website sendiri, maka blogger adalah cadangan terbaik. Bukan hanya disebabkan ia milik Google sendiri malah website affiliate anda juga mudah untuk di index enjin cariannya. Affiliatevo telah menyediakan satu template website affiliate yang mesra SEO (Search Engine Optimization) dan mesra pengguna.

 

3) Lebih 100+ produk affiliate dalam satu website
Terdapat lebih 100 produk affiliate akan diletakkan dalam website anda. Kerja anda mudah sahaja. Hanya berkongsi link produk affiliate dari website anda dan letakkan mana-mana sosial media, blog dan forum. Anda pilih produk yang anda rasa sesuai untuk anda perkenalkan kepada kenalan anda. Affiliatevo akan setup semuanya untuk anda. Anda hanya melakukan promosi link website anda sahaja. Semua tersedia. Menarik kan !

 

4) Konten untuk produk telah disediakan
Anda tak perlu pening kepala memikirkan konten apa yang nak ditulis bagi setiap satu produk affiliate. Anggap sahaja masalah anda selesai. Affiliatevo akan melakukan segalanya untuk anda. Mudah kan !

 

5) Automatik synchronize produk terbaru
Ini yang paling mengujakan saya. Sebab apa tau…anda tak perlu lagi risau untuk mengemaskini produk terbaru di kedua-dua platform affiliate ini. Seperti saya tekankan pada point kelebihan lain di atas, anda tak perlu risau dan anggaplah semua masalah telah selesai. Namun sekiranya anda menghadapi masalah, admin produk Affiliatevo akan support anda.

 

Kesimpulan

Affiliatevo telah banyak memudahkan kerja saya. Saya cuma perlu mempromosikan link website saya sahaja untuk mendapatkan jualan. Jika anda sentiasa sibuk dan tiada masa untuk membuat website affiliate, saya cadangkan anda dapatkan Affiliatevo dan mula jana income affiliate.

Saya harap idea ini membantu anda untuk menjana income affiliate. Sekian. Terima kasih.

 

 

 

About the author: Azeri

Usahawan online yang suka menulis artikel blog. Mempunyai impian untuk bebas dari kekangan wang dan masa. Blog adalah aset utama penulis untuk menjalankan bisnes. Penulis juga adalah seorang juruterapi rawatan Islam yang terlatih dan berpengalaman. Sekiranya artikel penulis memberi manfaat kepada anda, sila klik butang share. Terima kasih.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *